Viner
til
Asiatiske Retter
Asiatiske retter har mye krydder og gjerne en del styrke, og til dette er det supert med viner som har litt restsødme for å kunne takle den sterke chilien. i tillegg fungerer det med viner som ikke er for slanke, men som gjerne har litt god frukt balansert med en pen syrestruktur.
Riesling er perfekt til sushi og pokeretter, gjerne med en del wasabi, og til thai og vietnamesisk. Moselriesling med sin forsiktige alkohol og pene sødme som passer perfekt til litt sterkere retter, men har fortsatt en nydelig friskhet som harmonerer nydelig til delikate råvarer.
Et spennende og annerledes alternativ er aromatisert vin med litt sødme, gjerne basert på Riesling for å beholde fruktigheten og friskheten! Dette kan passe bra til retter som ellers er litt vanskelig å kombinere med vin som for eksempel indiske gryter. Også topp til thaimat med orkideer, blomster og blader!
Ta gjerne kontakt for anbefalinger og spørsmål!
Kontaktinformasjon ligger her.