Viner
til
Pinnekjøtt & Ribbe
Både ribbe og pinnekjøtt passer til viner som har rik og sødmefull frukt, gjerne med litt restsødme og ikke minst god syrestruktur. Begge rettene har et høyt fettinnhold og trenger derfor og balanseres med god friskhet. Saltet fra pinnekjøttet og sødmen i ribbens tilbehør harmonerer best med rik og sødmefull frukt, gjerne med litt restsødme, og da spesielt til det røkte pinnekjøttet. Riesling passer ypperlig til disse herlige rettene, både i unge og eldre versjoner med høy syrlighet, flott fruktighet og elegant restsødme.
De samme reglene går for de som ønsker rødt i glasset; en saftig rødvin med god syrlighet og bløte tanniner passer godt. Blaufränkisch, Barbera, Dolcetto og Pinot Noir passer veldig pent til, med sine friske og saftige fruktighet, milde tanninstruktur og flotte syrlighet.
Ta gjerne kontakt for anbefalinger og spørsmål!
Kontaktinformasjon ligger her.